5 Nisan 2016 Salı

İspanyol usulü işkembeli kurufasulye


                                                                                                                      Generalife-Malaga-İspanya

   İSPANYOL USULÜ İŞKEMBELİ KURU FASULYE

   İlk tarifimiz İspanyol usulü işkembeli kuru fasulye. Türk ağız tadına çok uygun, leziz bir yemek.
Beğenilmeme ihtimali olmadığı için bu tarifle başlayalım dedik!
 Malzemeler:
1/2 kg. işkembe (ağız tadınıza göre dana veya koyun işkembesi)
1,5 su bardağı kuru fasulye
1 baş kuru soğan
1 adet kırmızı kapya biber
2 adet yeşil sivri biber (veya tatlı çarliston biber)
1 çorba kaşığı biber salçası (tercihen antep veya antakya tipi )
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
kırmızı biber, karabiber, 1 çay kaşığı tuz( fazla isteyen tabağında eklesin!),bir fiske toz şeker, maydanoz
Not: Gerçek İspanyol tarifinde 1 diş sarımsak, 3-4 sap kereviz yaprağı ve havuç da var!

Hazırlanışı:
Kurufasulye akşamdan içme suyunda ıslatılır. Ertesi gün düdüklü tencerede diri kalacak ölçüde pişirilir.(Tencerede tekrar pişeceği için aşırı pişirmeyin)İçine bir fiske zerdeçal eklerseniz rengi güzel bir sarı renk olur!
İşkembeyi iyice yıkadıktan sonra yine düdüklü tencerede en az bir saat haşlıyoruz.
Soğuduktan sonra arzuladığınız büyüklükte doğrayın.
Bir tencerede doğranmış soğanı yağ ile kavurun. biberleri de ekleyip soteleyin.
Önceden haşlanmış işkembe ve ön haşlanmış fasulyeyi ve baharatları ekleyin. Göz kararı( her zamanki ölçünüz!) içme suyu ekleyin. Fasulyeler istediğiniz kıvama gelinceye kadar pişirin.
Servis öncesi tabakların üzerine maydanoz doğrayın.
(Gerçek ispanyol fasulyesinde serviste parmesan rendesi kullandıklarını belirtelim!)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder