15 Nisan 2016 Cuma

FIRINDA TAVUK BUT; ÇITIR VE HAFİF PANE


   Tavuk pane, en çok sevilen ve tüketilen tür. Sadece yetişkinler değil, çocuklar da çıtır pane tavuğa bayılıyorlar. Pane baharat kaldırıyor, yemekte yanında lezzet artırıcı dip soslarla arkadaşlığı iyi! Tabaktaki albenisi iyi ama kötü tarafı derin yağda kızartıldığında, içinde dünya kadar yağ tutuyor ve bu bize kilo olarak geri dönüyor!
   İşte bu tarifde kızartmadan, aşırı yağ yüklemeden fırında nasıl çıtır pane yapabiliriz onu anlatacağız.
Yapımı çok kolay.

Malzemeler:

8 adet tavuk but
un 1 çay bardağı
galeta unu, 1 su bardağı
yumurta, 1 adet
Sıvı yağ, 1 çorba kaşığı
Beyaz şarap, 1 fincan
Baharatlar: zencefil, zerdeçal, karabiber, kırmızı biber, tuz, şeker ( her biri 1/2 çay kaşığı)
Not:
Galeta unu ile yapılan klasik yöntem yerine artık marketlerde rahatlıkla bulunabilen uzakdoğu-japon hazır pane harcı da kullanabilirsiniz!
Sonuç resimdeki gibi oluyor:

HAZIRLANIŞI:
   Tavuk butlarını bir fiske karabiber ve bir fiske kimyon ekleyerek kısa tencerede 15 dakika haşla. (Dağılmaması için çok pişirmemeye dikkat!)
Süz,Suyunu belki bir çorba veya pilavda kullanmak üzere ayır.
Geniş bir tabak üzerinde un ve baharatları karıştır.
Bir çorba kasesi içinde bir yumurtayı çatalla iyice çırp.
Tavuk butlarını önce una bula. Yumurtaya daldır ve en sonunda galeta ununa bula.
Küçük bir fırın tepsisinin dibini az ayçiçek yağı ile yağla.
Tavukları tepsiye diz. Tepsinin kenarından az miktar beyaz şarap dök.
Önceden 180'  ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika veya göz kontrolu ile malzeme altın rengini az geçip kızarmaya başlayıncaya kadar pişir.
Bir miktar kızarmış soğan halkası ve patates kızartması ile servis et.
Not: 'Patates kızartması ve soğan halkası ne iş! Hani hafif rejim yemeği olacaktı?' derseniz, 'sofrada sadece siz yoksunuz, kilo sorunu olmayanlara ve çocuklar da vardır belki' derim!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder