ENGİNAR SALATASI
Bahar mevsimi ile birlikte çarşıda pazarda enginar bollaştı. Sebzelerin kıralı olan enginar, karaciğer dostu bir sebze. Aslında sebze dememek lazım o gerçekte yenilebilir bir çiçek türü! Akdeniz ikliminin bir bitkisi, Kış boyu boy atıp, Mart ayı içinde çiçek konisini oluşturuyor.
Bizim yediğimizçiçek goncasının çanak bölümü.
Size enginar'ın lezzetine çok kolay ulaşabileceğimiz basit bir salata tarifi veriyorum.
Malzemeler:
2 adet enginar
1 adet orta boy patates
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Maydanoz( tercihe göre dereotu)
1/2 çay kaşığı zerdeçal
1 adet limon
2 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı un
Kırmızı pul biber
1 sap taze soğan
Hazırlanması:
Bir tencereye içme suyu konur, bir fiske tuz, şeker, un ve yarım limonun suyu konur, karıştırılır. Kaynayınca enginarlar atılır, 15 dak. haşlanır.
Bir başka kapta küp küp doğranmış patates, bir fiske tuz ve zerdaçal eklenerek haşlanır. Dağılmadan, diri kalacak bir ölçüde pişirilir.
Malzemelerin suyu süzülür, Enginar çanaklarının içine patates doldurulur.
Soğuyunca önce kırmızı biber, incecik doğranmış taze soğan ve doğranmış maydanoz konulur. Limonun diğer yarısının suyu ve zeytinyağı eklenir. Servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder